الخميس، 5 مايو، 2016

خبز الطاسه







خبز الطاسه
**********
الطريقة:
كيلو طحين او دقيق ابيض 
ملعقتين كبار خميرة 
4ملعقتين كبار زيت
ملعقة سكر
2 م ك لبن بودره
ذرةملح
الطريقه
الدقيق+اللبن+الملح+السكر+الخميره نخلطهم كويس وبعدين نضيف المايه بالتدريج لحد متبقى عجينه طريه ومتماسكه نسيبها تخمر ساعه وبعدين نشكلها كور بعدين نفردها على رده بالنشابه وممكن نفرد على دقيق بس الرده احسن ومنخليهاش رفيعه ونفرد قماشه على صنيه ونرص العيش وبعدين فوقها قماشه كمان وهكذا لحد م الكميه تخلص نسيبه يرتاح40 ق
تسخني مقلاة على نار متوسطة يتم مسحها بمنديل مدهون زيت خفيف اول ما تسخن تحطي الخبز و تقلبيها على الوجه الثاني بعدها ثلاث ثواني و ترجعي تقلبيها و تخليه يتحمر بعدها من الجهتين . اهم شييييي انك تقلبيه خطوة مهمة كثيييير لينفش


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق