الخميس، 5 مايو 2016

الزلابيه (العوامه)



الزلابيه(العوامه)
************
الطريقة
3 كوب دقيق 
3ملاعق كبار نشا؛
ملعقة كبيرة خميرة فورية
رشة ملح صغيرة
كوب وربع ماء
كوب زبادي او رايب
الطريقه
فى وعاءحطي الخميرة وعليها ملعقة سكر ونص كوب ماء واتركيها 10 دقايق وبكاسةاخرى اجمعي كل المواد واضربيهم بسلك او بملعقةواتركي العجين بمكان دافء لمدة ساعتين وضعي بطاسة زيت غزير ساخن حطي الاشياء جنبك قبل البدء وهي ملعقة صغيرة بكاسة زيت تحطيها كل شوية بالزيت وطريقةالقلي هي انك
تاخدي كبشة من العجين بايدك الشمال وتحصريه بين السبابة والابهاة وتقطعي بالملعقة الصغيرة الي غمستيها بالزيت وتملي الطاسه الي ع النار الي بيها الزيت واول مايشقر لونهم اشقرفاتح تطلعيهم وخلصي الكيمة كلها وارجعي اقلي كمرحلة ثانية وهدا سرمن اسرار القرمشة وقلبي بالراحة
2_ لازم تكون العجينة ثقيلة ماسكة موش سايحة
و3 _تكون متخمرة كويس
والسر الاخر في القرمشة وتخلي العوامات تقرش هو السييييييرب لازم يكون تقيل وبارد
وهو كوبين سكر وكوب ماء يغلو لما يتقلاعصري نص ليمونة ولو تحبي حطي ربع برتقاله للنكهة ولازم السيرب بااااااااااااااااااردعليها ممكن تزينيها بسكر بودرة او صوص شيكولاته ومكسرات مفرومه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق